Temizlik Hizmetleri Alanı

Ev Temizliği

Ev temizliği hizmetinde esas olan müşteriyle, hizmet veren firmanın uyumudur. Ev sahibinin mobilyaları, kişisel zevki ve hijyen ihtiyacı ile profesyonel birikim birleşmelidir.

Temizlik hizmetleri; ev temizliği, dayalı döşeli ev temizliği, tadilat sonrası ev temizliği, inşaat sonrası boş daire temizliği ve boş daire temizliği gibi gruplara ayrılmaktadır.

Mobilyalı Ev Temizliği

Temizlik yapılacak alan kontrol edilir, gerekli temizlik ürünleri ve ekip sağlanır. Mutfak, banyo, tuvalet, oda, salon, balkon, yerler, camlar, duvarlar, tavan; yani evin bütün kısımları gözden geçirilir.

Mutfak temizliğinde; isteğe bağlı olarak dolapların içi boşaltılıp her bir ürün ayrı ayrı temizlenir; buzdolabı gibi temizliği zor olan beyaz eşyaların ve tüm beyaz eşyaların temizliği gerçekleştirilir; lavabo, evye, tezgâh temizlenir; duvarlar ve yerler silinir.

Banyo ve tuvalet temizliğinde; tüm alan dezenfekte edilir; küvet, duşakabin, lavabo, klozet gibi mikrop olasılığı yüksek yerler özenle temizlenir; zamanla ya da dış etkenlerle sararan banyo aksanları beyazlatılır; fayanslar ilk günkü görünümüne kavuşturulur; kalan banyo aksanları hiçbir mikrop kalmayacak şekilde hijyene kavuşturulur.

Cam temizliğinde; pencere mermerleri, iç ve dış cam temizliği profesyonel elemanlarımız tarafından güvenle temizlenir. Balkon temizliğinde; yer ve korkuluklar özenle temizlenir.

Oda temizliğinde; mobilyalara özen gösterilir. Ev temizliğinin önemli bir parçası olan oda temizliğinde vitrin, masa, koltuk, sehpa, etajer, dolaplar, gerekirse içleri boşaltılarak en ince yerlerine kadar temizlenir. Elektronik aletler dikkatle temizlenir. Halı ve kilim temizliği de oda temizliğimizin bir parçasıdır. 

İnşaat ve Tadilat Sonrası Ev Temizliği


İnşaat ve tadilat sonrası ev temizliği en çok talep edilen temizlik hizmetlerindendir. Yeni inşa edilmiş bir ev aldınız ya da evinizde büyük bir tadilat yaptınız. Oluşan moloz, harç kalıntıları; fayanslarda ve parkelerde alçı, sıva, kireç kalıntıları itinayla temizlenir.

Camlardaki bantlar, harç ve boyalar özel kimyasal ilaçlarla yumuşatılıp cama uygun kazıyıcı yardımıyla çıkarılır. Zeminde bulunan boya, alçı, harç kalıntıları önce kimyasal ilaçlarla yumuşatılarak, daha sonra noktasal olarak kazıyıcı ve diğer ekipmanlarla temizlenir. Tuvalet, lavabolar ve mevcut fayanslar uygun kimyasallarla temizlenir. Mutfak dolaplarının içi ve dışı temizlenir.

İnşaat sonrası temizlikler; taşınma öncesi ve sonrası boş mekânların temizliğini kapsar. Özel aparat ve malzeme ile yapılabilen inşaat sonrası temizlikte apartman iç kapı önü ve yangın merdivenleri dâhildir.

Uygulamalar banyo, mutfak, tuvaletler, pencereler, zemin, antre ve duvarlar, kapılar, yatak odası, oturma odası gibi alanların önce kaba tozu temizlenir ve değişik alanlarda değişik kova ve mikro fiber bezler kullanılır.

Zemin Temizliği ve Bakımı

Zemin temizliği hem yerinizin hijyeni açısından hem de dış görünüş açısından çok önemlidir. Zemin bir mekânın en çok kullanılan ve bu nedenle de en çok temizliğe ihtiyaç duyan bölgesidir.

Özellikle ofis, banka, mağaza, otel, okul, dershane, lokal, hastane, kahvehane gibi kamu yerleşimlerinde zemin temizliğine daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

Sert Zemin Temizliği
Mermer, Kalebodur, Taş, Fayans Zeminler

Islak zemin tabir edilen sert zemin kaplamalarının uzun süre temizlenmemesi sonucu oluşabilecek kir, sadece silme yöntemi ile başa çıkılamayacak bir hale gelir. Derz aralarına biriken kir hem sağlık açısından hem de görüntü kirliliği açısından sorun teşkil eder.

Bu tür zeminler, endüstriyel tip makinalarla fırçalama-ovma işlemi ile yıkanarak, sanayi tipi ıslak-kuru vakumlar yardımı ile pisliği çekilir. Metrekare olarak çok büyük zeminler için otomat tabir edilen yıkayıp aynı anda pis suyu çeken makinalar kullanılmaktadır.

İnşaat ve Tadilat Sonrası Zemin Temizliği

Mekânda yapılmış olan tadilat zeminde boya, harç vb. inşaat atıklarına sebep olacaktır. Bu tarz bölgeler temizlenmeden önce zeminde bulunan kaba çöpler toplanır, oluşmuş olan harç, boya kalıntıları kazıma yöntemi ile kabası alınır ve daha sonra sanayi tipi makinalar ve kimyasallar yardımı ile yıkama yapılır.

Parke Zeminler
Parke zeminler parkenin türüne uygun malzemelerle temizlenir.

İnşaat ve Tadilat Sonrası Temizlik

Yeni inşa edilmiş bir eve, işyerine kavuştunuz. Ama karşınızda çok büyük bir inşaat temizliği sorunu var. Camlarınız, çerçeveleriniz is, etiket, bant lekeleri içinde; fayanslarınızda alçı, derz lekeleri var.
Granit ve mermerlerinizde boya artıkları kalmış, banyo ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesi gerekiyor.

- İnşaatlarınızdaki büyük çöpler toplanır;
- Radyatörler ve radyatör borularındaki lekeler temizlenir, tozu alınır;
- Cam yüzeyleri, çerçevelerdeki boya, alçı, bant lekeleri kimyasal ve malzemeye zarar vermeyen deterjanla çıkarılır, üzerinden tekrar temizlenir;
- Kapılardaki inşaat lekeleri çıkarılır, gerekirse tekrar temizlenir;
- Tadilat sonrası mobilyaların üzerinde oluşan lekeler temizlenir, tozu alınır;
- Ulaşılması zor yerdeki tozlar vakum yöntemiyle ve buhar makinesiyle temizlenir
- Mermer zeminler, parkeler özel ve sağlığa zararlı olamayan deterjanlarla temizlenir.
- Banyo ve tuvaletler dezenfekte edilir, kullanıma hazır hale getirilir
- Mutfak dolapları, lavabolar, borular, beyaz eşya temizlenir.

İnşaat ya da tadilat sonrası oluşan, temizliği zahmet isteyen kaba pislikten eser kalmaz. Kaba pislikten sonra ortaya çıkan ve bir o kadar zor olan toz ve ince pislikler de temizlenir. İnşaat sonrası ya da tadilat görmüş mekânların temizliği hem zahmetlidir, hem de bu mekânların normalden daha etkili malzemelerle temizlenmesi gerekir.

Endüstriyel Temizlik

Endüstriyel temizlik fabrikanızın, atölyenizin, deponuzun daha verimli işleyebilmesi için düzenli yapılması gereken bir işlemdir. İlk başta ek masraf gibi görülebilecek endüstriyel temizlik, yapılan araştırmalara göre %5 ila %20 arasında verimlilik kazandırmaktadır.

Düzenli yapılan temizlik hizmeti, masraftan öte size kâr sağlayacaktır. Özellikle gıda, sağlık gibi dezenfekte alan isteyen sektörlerde gereken hijyeni uzman ekipmanlar sağlamaktadır.

- Zeminlerin sadece görünen kısımları temizlenmez, daha derinlikli dezenfekte temizlik yapılmalıdır.
- Kablo yolları işyerinizin donanımına zarar vermeden temizlenmeli,
- Metal aksesuarlarınız, malzemenin dokusuna zarar vermeyecek bir şekilde temizlenmeli
- Endüstriyel atıkların neden olduğu lekeler, lekenin yapısına uygun malzemelerle temizlenmeli
- Plastik üretim ekipmanlarınız zarar vermeden temizlenmeli.

Endüstriyel temizlikte en dikkat edilmesi gereken husus, işyerinizde, fabrikanızda, atölyenizde üretim yaptığınız malzemelere zarar vermemektir.

Bir diğer husus da, işinizi bölmemektir. Temizlik hizmeti, günlük çalışma ritminizi bozmadan, size en uygun vakitlerde gerçekleştirilmelidir.    

Buhar Makinesi ile Temizlik

Buhar makinesi ile temizlik son yılların en çok tercih edilen temizlik yöntemlerinden biridir. Özellikle temizliği zor alanlarda buhar makinesi kullanılmaktadır. İnşaat ve tadilat yapılan yerlerde boya ve kireç artıklarının çıkarılması ve dezenfekte edilmesi için buhar makinesiyle yüksek ısıda temizlik yapılmalıdır.

Halı, fayans, mermer, parke gibi yerlerde, yüzeye zarar verecek kimyasallar kullanmadan, 4-6 bar basınç ve 150 derece buharla temizlik yapılmalıdır.

Buhar makinesi ile temizlik yaparsanız;

- Ağır kir ve lekeleriniz hemen temizlenir,
- Ağır deterjanlar yerine sadece su kullanılır,
- Evinizde kanserojen kimyasallar kullanmazsınız,
- Zamandan tasarruf edersiniz,
- Temizlik yapılan eşyanızın yüzeyinde iz kalmaz.

Temizlik teknolojisinin son ürünlerinden buhar makinesi temizlikte hem şirket hem de müşteriler için büyük avantajlar sağlamaktadır.

Jaluzi ve Perde Temizliği

Jaluzi, stor ve kumaş perde temizliği özen ve titizlik gösterilmesi gereken bir iştir. Yapılacak en küçük bir yanlışlık perdenin dokusuna ya da aksanlarına zarar verebilir.

Perdeleriniz ne kadar iyi bakılmış olursa olsun, ilk görüntüsünü kaybedecektir. Jaluzi, stor ve kumaş perdeler üzerinde biriken sigara, is, yağ, toz gibi nedenlerle kirlenebilirler.

Perdenizin kumaş, ahşap, pvc gibi hangi malzemeden yapıldığı önemlidir. Perdelerinizi temizletirken, perde için en uygun kimyasal ve ekipmanlar kullanilmalidir.

Hastane ve Klinik Temizliği

Hastane temizliği ve klinik temizliği diğer temizlik alanlarından farklı ihtiyaçlara sahiptir. Hizmet organizasyonunda farklı metotlar, uygun kimyasal temizleyiciler ve konuda uzman ekipler çalıştırılmalıdır.

Hastane ve klinik temizliğinde;

- Hastanenin 7/24 çalışma şartlarına uygun temizlik programı çıkartılmalı,
- Hijyen büyük önem taşımaktadır. Kullanılan malzemeler hem hastane personeli hem de temizlik personeli için en uygunu olan “tek kullanımlık mop” ve “renk kodu” gibi sistemlerle çalışılmalı,
- Kullanılan temizlik malzemeleri hastane hijyeni için dezenfekte edici uygunlukta olmalıdır,
- Kullanılan temizlik ekipmanları da hastanenin demirbaş eşyalarına zarar vermeyecek uygunlukta olmalıdır,
- Dezenfekte edilen yerler tekrar kontrol edilmelidir.

Hastane ve klinik temizliğinde, hastane personeli, hastalar ve temizlik personeli için uygun hijyen şartları ayarlanmalıdır.

Koltuk Yıkama ve Temizliği

Evde ve işyerinde en çok zaman geçirdiğimiz eşya koltuklarımızdır. Bu nedenle koltuklar belirli aralıklarla mutlaka koltuk yıkama işlemine tabii tutulmalıdır.

Koltuk temizleme ciddiye alınması gereken bir işlemdir. Koltuk kumaşları kir, mikrop ve bakteri tutmaya çok meyillidir. Nasıl ki elbiselerimizi, evimizi, halılarımızı düzenli şekilde yıkıyorsak aynı şekilde devamlı kullanmış olduğumuz koltuklarımızı da belli periyotlarda yıkatmalıyız.

Ailenizin, çocuğunuzun, eşinizin; çalışanlarınızın sağlığını tehlikeye atmayın. Koltuklarınızı temizlemek için güvenli ellere teslim edin. Koltuk Yıkama özen, titizlik gerektiren bir işlemdir.

Koltuk Yıkama hizmeti dört aşamada gerçekleştirilmektedir.

- Birinci aşamada yıkanacak olan koltuk kumaşı incelenir ve kumaş yapısına uygun temizlik malzemesi seçilir.
- Yıkama yapılacak koltuk bütünüyle şampuanlı su serperek ıslatılır. Bir süre bekletildikten sonra hassas fırçalarla kumaş yüzeyi fırçalanarak birikmiş olan kirler ve mikroplar temizlenir.
- Yıkama yapılan koltuk üzerinde bulunan lekeler tespit edilerek lekenin türüne göre leke çıkarıcı kimyasallar seçilir. İhtiyaç olan fırçalama yapılarak gereken temizlik sağlanır.
- Koltuk yıkamanın bu son aşamasında koltuğunuzun bütün kumaş yüzeyi Püskürtme emme sistemiyle çalışan en son model makinalarla durulanarak koltuk kurumaya bırakılır. 5-6 saat içerisinde tertemiz ve sağlıklı koltuklarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yangın Sonrası Temizlik


Evde, işyerinde, atölyede, ofiste oluşabilecek ufak ya da büyük çaplı yangın, mekanı kullanılmaz hale getirebilir. Yangının neden olacağı hasar, normal temizlik standartlarını aşan çapta bir işlem gerektirebilir.

Yangın temizliği, profesyonel bir ekip ve o ekibin kullanacağı ekipmanlarla yapılmalıdır. Yangın hasarını temizlemek için öncelikle yer incelemesi yapıp, yangının bıraktığı lekelere, izlere göre gerekli temizlik malzemeleri seçilir. Daha sonra ise yeriniz kısa sürede etkili bir şekilde eski haline döner.